Akció!

Liana menstruációs kehely

S méret: 25 ml

L méret: 30 ml

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
17 értékelés

 24 ÓRÁS SZÁLLÍTÁS
 2 FIZETÉSI OPCIÓ
♻️ 100% KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁS
 

3 990 Ft

Törlés
Várható kézbesítés: július 6, 2022

Hogyan használjuk a menstruációs kelyhet?

A menstruációs kehely egy harang alakú, rugalmas szilikonból készült eszköz, amely a menstruáció alatt a hüvelybe helyezve összegyűjti a menstruációs vért. A kehely szája elzárja a vér útját, így az nem szivárog, hanem a kehely belsejébe gyűlik. Áltagos űrtartalma, 30 ml, vagyis körülbelül 8-12 órán át (a vérzés erősségétől függően) szivárgásmentes használatot biztosít.

Néhány érv, amiért javasoljuk a használatát:

  • Gazdaságosabb, mint a tampon vagy a betét, mert több évig használható. Tehát csak egyszer kell megvásárolni és mindig rendelkezésre áll, ha szükséges.
  • Hosszútávon lehetővé teszi a környezettudatos hozzáállást, hiszen sokkal kevesebb hulladékot termel a használata.
  • A tampon használat közben mikrosérülést okozhat a hüvelyfalon, mert mechanikailag ledörzsöli a hüvelyhám felületét. Ezzel szemben az intimtölcsér a felhelyezés és az eltávolítás közben kevésbé irritálja a hüvely nyálkahártyáját, mert hozzásimul a hüvelyfalhoz és mivel nem szívja magába a természetes hüvelyváladékot, ezáltal kíméli a hüvelyflórát is.
  • Elég naponta kétszer, reggel és este kiüríteni, mert 8-12 órán át szivárgásmentes használatot biztosít. Éjszaka is alkalmazható. Az újabb felhelyezés előtt elegendő vízzel leöblíteni, esetleg szappanos vízzel lemosni. A menstruáció elmúlása után javasoljuk forró vízben kifőzni, vagy fertőtlenítő oldatba helyezni és így eltenni a következő használatig.
  • Két méretben elérhető: az „S” méretűt vékony testalkatú, még nem szült nőknek javasoljuk, míg az „L” méretűt, erősebb testalkatú vagy már szült hölgyeknek. A megfelelő méretű kehely kiválasztása és használata biztosítja a szivárgásmentes alkalmazást.
  • Fizikai aktivitás, torna, futás, de még úszás közben is használható. Széklet és/vagy vizeletürítés közben nem kell eltávolítani. Erős hasprés alkalmazása (székletürítés) után célszerű ellenőrizni a kehely helyzetét.

A felhelyezése nem nehezebb, mint a tamponé. Igaz némi gyakorlást azért igényel. Alapos kézmosás után, a kelyhet a felső gyűrű (felső perem) résznél benyomva félbe hajtjuk és a tampon felhelyezésével megegyező mozdulattal, ülő vagy guggoló testhelyzetben, a harangforma szélesebb felével előre a hüvelybe helyezzük. Az alsó kihúzó része a hüvely hosszúságától függően méretre vágható. A felhelyezett kehely a hüvely falához simul, ezzel biztosítva a szivárgásmentességet. Az intimtölcsér helyzete kézzel ellenőrizhető: a kihúzó résznél fogva óvatosan körbe lehet csavarni vagy a hüvely falát a kehely peremrészénél ujjal körbe simítva, érezhetővé válik a hüvelyben való elhelyezkedése.

Amire figyelni kell:

Az intimtölcsért nem lehet fogamzásgátlásra használni és nem véd a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben sem. A szülést követő gyermekágyas vérzés esetén nem javasolt a használata. Hüvelyi fertőzés esetén nem használható. Fogamzásgátló hüvelygyűrű vagy méhen belüli fogamzásgátló eszközzel történő együttes alkalmazás előtt kérje ki a nőgyógyásza tanácsát. A szexuális együttlét nem tiltott kifejezetten, kehelyhasználat közben, de mivel mechanikai akadályt képezhet, a szakemberek nem javasolják.

⭐️⭐️⭐️⭐️ T. Adrienn
Sok utánaolvasás és vacilálás után döntöttem el, hogy megrendelem. Egyáltalán nem csalódtam benne! Stapabíró anyag, könnyen tisztán tartható, elég nagy befogadóképességű.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️    F. Viktória
Az első használat óta imádom! Mindenkinek csak ajánlani tudom, de előtte olvassatok utána, hogy hogyan kell választani méretet, én háromszor szültem és az L méret tökéletes nekem.